Lille by i Schweiz behandler koronahjælpsbetalinger via Tezos blockchain

Lille by i Schweiz behandler koronahjælpsbetalinger via Tezos blockchain

Den lille by Wetzikon uddeler Corona-hjælpemidler til befolkningen, som de kan bruge til at støtte den lokale økonomi.

Den schweiziske by Wetzikon, kendt for sine kirker og grønne græsgange, har lanceret et blockchain-baseret Bitcoin Pro hjælpeprogram til at hjælpe små og mellemstore virksomheder, der er blevet skadet af coronavirus.

Hjælpepakken udgør 250.000 schweiziske franc (ca. 234.000 euro) og kommer fra bymidler, der stilles til rådighed til Corona-krisen. Pengene distribueres til de næsten 25.000 indbyggere i Wetzikon i form af et elektronisk kupon, der hver er 10 schweiziske franc værd.

Beboerne kan hente deres hjælpebetaling via smartphone-appen ”ecoo”, som gennemgår en pilotprøve som en del af hjælpeprogrammet

Ifølge appens websted er ecoo designet til at hjælpe statslige organer og velgørenhedsorganisationer med at distribuere midler i form af elektroniske mønter og point. Appen er baseret på Tezos blockchain og er resultatet af et samarbejde mellem det schweiziske selskab Papers AG og flere datterselskaber af Farner Consulting AG.

Beboerne kan derefter bruge appen til at udveksle deres „eCoupons“ med såkaldte „WetziKoins“, som de derefter kan bruge til at shoppe hos regionale virksomheder. De kan derefter udveksle den digitale valuta til schweiziske franc i byen, som også håndteres via appen.

Ruedi Rüfenacht, borgmester i Wetzikon, forklarer i denne sammenhæng: ”I den nuværende situation er det vores højeste prioritet, at vi hjælper den regionale økonomi på lang sigt Kan købe detail i stedet for at bestille online fra eksterne virksomheder. “

Byadministrationen i Wetzikon er ikke den eneste regering, der bruger blockchain-teknologi til at bekæmpe koronakrisen. For eksempel opfordrede Timothy Lane, guvernør for Central Bank of Canada, for nylig alle regeringer i verden til at udvikle deres egne centralbankens digitale valutaer (CBDC) for at forbedre de digitale betalingsmuligheder.